Afscheid van broeder Han vanuit Woloan, Noord Sulawesi Indonesië

20.02.2021

Stap voor stap de laan uitlopend
kijk je nog eens achterom
en je denkt wellicht met heimwee:
deze dag komt nooit weerom.

Maar waar Han de zaden strooide
zullen eens de mensen gaan
en verwonderd en eerbiedig
bij een zee van bloemen staan.

( naar Frits Deubel )

br. Han cs d

Johannes Jacobus Gerritse

26 november 1938 - 9 januari 2021Zaterdagmorgen 9 januari is br Han Gerritse overleden aan de gevolgen van Covid 19. Met hem is een bijzonder mens heengegaan.

Van jongs af aan wilde Han twee dingen: priester worden en missionaris zijn. Dat eerste liet hij al snel varen, omdat hij een hekel had aan school . Door in te treden bij de congregatie van de Broeders van Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten kon hij het tweede deel van zijn droom wel verwezenlijken.

Met een bakkers- en verpleegkundige opleiding op zak vertrok hij in 1969 naar Irian Jaya. Tien jaar later verhuisde Han naar Woloan. Hij zette zich met hart en ziel in voor de zwakkeren in de samenleving, met name voor jeugd en jongeren. Hij werd in het bijzonder geraakt door de situatie waarin hij meervoudig gehandicapte kinderen aantrof. Het kindertehuis Sayap Kasih was zijn levenswerk, zijn nalatenschap toen hij in 2018 definitief terugkeerde naar Nederland.

Wij denken in dierbare herinnering aan deze inspirerende man. Wij gaan hem missen, maar zijn geest zal doorleven in onze activiteiten voor Yamaru.

Moge hij rusten in vrede!

Het bestuur van Yamaru NL